-
WATERKOELERS
- BESTEL ONLINE
- WATERKOELERS
- FLESWATERKOELERS
- LEIDINGWATERKOELERS
- ACCESSOIRES
- BEZORGING EN INSTALLATIE
- WATER
- PARTICULIEREN
- WERKEN BIJ
-
OVER ONS
- ONZE BRON
- CERTIFICERINGEN
- VITALITY @WORK
- MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
- ONZE PARTNERS
- BLOG
- EDEN SPRINGS GROUP
- CONTACT
We drinken véél te weinig water!
De helft van de mensen denkt dagelijks voldoende water te drinken, maar het gros krijgt te weinig binnen.
Gemiddeld drinken we zo'n vijf glazen water per dag, omgerekend een liter. Het Voedingscentrum raadt echter zeven tot tien glazen water aan, maar dit haalt slechts 15 procent van de Nederlanders. Dat blijkt uit een watertest van zorgverzekeraar Menzis onder tienduizend mensen.
De helft van de ondervraagden was ervan overtuigd goed bezig te zijn, maar dronk dagelijks twee glazen water te weinig. Ruim een derde vergat simpelweg om genoeg water te drinken en nog eens 9 procent drinkt bewust minder omdat ze anders te vaak moet plassen. Het gros van de ondervraagden vindt dat er meer watertappunten moeten komen op openbare plekken.
Afvalstoffen
Water drinken is nodig om voedingsstoffen op te nemen, afvalstoffen te lozen en de lichaamstemperatuur op peil te houden. Ook is voldoende vocht cruciaal voor onze hersenen. Die bestaan voor 75 procent uit water. Zodra de vochtbalans in de bovenkamer niet op peil is, kan dat zorgen voor hoofdpijn, weinig concentratie, slecht slapen en bij ernstige uitdroging leidt dit tot verwardheid. ,,Je kunt water ook prima afwisselen met thee of koffie zonder suiker, als je maar aan die 1,5 tot 2 liter vocht per dag komt,” aldus een woordvoerder van het Voedingscentrum.
Een waterflesje meenemen naar school of werk kan helpen om dagelijks vaker te drinken. Bijna 40 procent doet dit overigens al, bleek uit de watertest. Onder jongeren tot 30 jaar drinkt zelfs de helft dagelijks uit een eigen waterfles. Hoewel kraanwater veruit de favoriet blijft, kiezen jongeren twee keer zo vaak voor water met een smaakje dan 40-plussers.
Het Voedingscentrum juicht deze trend toe, maar waarschuwt op zijn website ook voor de bacteriën die kunnen groeien in waterflesjes. Ze adviseert om de flesjes, inclusief dop, elke dag te spoelen met afwasmiddel.
Kijk hier hoe het kan dat ons drinkwater opraakt:
Bron: AD