Toonaangevend op de markt voor klimaatmaatregelen

CSR

Via het CarbonNeutral®-programma helpt Eden Springs duizenden Europese klanten met het invoeren van maatregelen tegen klimaatverandering.

Eden Springs International, Europa's toonaangevende leverancier van water- en koffieapparaten voor werkplekken, heeft sinds 2010 al ruim 141.000 ton CO2 gecompenseerd - wat overeenkomt met meer dan 1,4 miljoen economyclass vliegreizen van Londen naar Berlijn, of ruim 16.500 keer de aarde rond met de auto.

Zeven jaar geleden zag Eden Springs in dat het waardevol was om te investeren in haar reputatie als een verantwoorde onderneming, die haar Europese klanten helpt om maatregelen tegen klimaatverandering te treffen door de aanschaf van gecertificeerde CarbonNeutral water- en koffieapparaten.

Met de keuze voor een gecertificeerde CarbonNeutral-oplossing van Eden Springs kunnen bedrijven hun eigen milieueffecten beperken en bijdragen aan collectieve klimaatmaatregelen, door de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen, en aan duurzame ontwikkelingsresultaten voor klimaatgevoelige gemeenschappen.

Voor elke ton CO2 die wordt uitgestoten door de installatie plus het eerste jaar gebruik van een Eden water- of koffieapparaat koopt u emissierechten van een hoogwaardige project, om de uitstoot tot nul te reduceren.

Eden heeft besloten de komende twee jaar een project te ondersteunen dat niet alleen de uitstoot beperkt, maar ook schoon drinkwater levert aan lokale gemeenschappen. Het 'Gullstandard'-project, in Malawi, Oeganda, Rwanda en Eritrea, zorgt voor schoon drinkwater in dorpen door vernielde boorgaten te repareren.

Catherine Stidwell, marketing- en communicatiemanager bij Eden: 'We zijn trots op de CarbonNeutral-certificering voor al onze vestigingen in Europa en blijven ons ervoor inzetten om klimaatbeïnvloeding op een zeer effectieve manier te verminderen. Met de keuze voor een water- of koffiesysteem van Eden Springs kunnen onze klanten niet alleen hun medewerkers en klanten een hoogwaardige beleving aanbieden, maar bovendien positief bijdragen aan de maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid van hun bedrijf.'

Klik hier voor meer informatie over Eden en de milieuactiviteiten van de onderneming.