OVERNAME VAN VITEAU EN WATERCOOLER GIGANT

Nieuws

ZOETERMEER, 7 januari 2020

Cott Corporation, een toonaangevende leverancier van flessenwater voor particulieren en bedrijven in Noord-Amerika en Europa en marktleider op het gebied van koffie op maat voor de Amerikaanse voedingsmiddelenindustrie, hebben 20 november 2019 aangekondigd dat Eden Springs, een dochteronderneming van Cott, Viteau International BV ("Viteau") heeft overgenomen. Op 3 januari 2020 hebben zij tevens aangekondigd dat Eden Springs de Watercooler Gigant-activiteiten van Leylines BV heeft overgenomen.

"Viteau is één van de toonaangevende waterleveranciers in Nederland en heeft een sterke reputatie opgebouwd bij hun klanten. Waterkoeler Gigant heeft een sterke reputatie voor kwaliteitsservice op alle e-commerceplatforms en deelt onze toewijding aan organische groei. Deze acquisities versterken ons commerciële klantenbestand en maken verder gebruik van onze leidende marktpositie in de regio. We zijn verheugd Viteau’s en de Watercooler Gigant-klanten te verwelkomen op het Eden Springs-platform en kijken uit naar het voorzien in hun hydratatiebehoeften", zegt Antonio Alarcon, President van Eden Springs Europe.

De overname van Viteau, een toonaangevende leverancier van flessen- en leidingwaterdiensten in Nederland, versterkt de dichtheid van Eden Springs in de regio met 6.500 machines op locatie, waarvan 4.000 flessenwaterkoelers en 2.500 leidingwaterkoelers. "We zijn blij dat onze klanten hoogwaardige producten en service van Eden Springs blijven ontvangen", zegt Benno Kuijf, oud-eigenaar van Viteau. "De kracht van het Eden Springs-platform en hun toewijding aan uitstekende producten en dienstverlening maakten Eden Springs de perfecte keuze om onze klanten te blijven bedienen."

Waterkoeler Gigant is een toonaangevend e-commerceplatform in Nederland en levert flessenwater- en leidingwateroplossingen aan particulieren en bedrijven. Met de overname van Watercooler Gigant versterkt Eden Springs zijn positie in de regio door de toevoeging van zowel een nieuw e-commercekanaal als ongeveer 1.800 klanten.

OVER COTT CORPORATION
Cott Corporation is een gediversifieerd drankenbedrijf dat in volume de grootste nationale aanwezigheid in gebotteld water levert aan particulieren en kantoren in Noord-Amerika. Het bedrijf is Europees leider op het gebied van speciaal gebrande en gemelangeerde koffievariëteiten, ice tea voor de voedingsmiddelensector van de Verenigde Staten en een van de grootste drankenproducenten ter wereld namens winkelketens, merkeneigenaars en distributeurs.

Het Cott-platform bereikt meer dan 2,5 miljoen consumenten of verkooppunten tussen Noord-Amerika en Europa. Dit netwerk wordt ondersteund door strategisch geplaatste faciliteiten, zowel op het gebied van verkoop, distributie en wagenpark, grossiers en distributeurs. Op deze manier kan de groep efficiënt leveren aan woonvoorzieningen, bedrijven, restaurantketens, hotels, kleine en grote winkelketens en zorgcentra. Kijk voor meer informatie op: www.cott.com.

OVER EDEN SPRINGS
Eden Springs is Europa's toonaangevende leverancier van werkplekdranken en biedt totaaloplossingen om aan de behoeften van elke organisatie op het gebied van water en koffie te voldoen. Eden levert geïntegreerde oplossingen voor water- en koffieservices aan meer dan 800.000 klanten in 18 landen, waaronder een breed assortiment waterkoelers, evenals oplossingen voor warme dranken, waaronder koffiemachines, koffie van hoge kwaliteit, thee en andere accessoires. Eden Springs maakt sinds 2016 deel uit van Cott Corporation.

 

BRON: Cott Coorporation