Op het werk

De ultieme kantoorruimte
@work

De dagen van trieste kantoorhokjes, felle tl-lichten en kale witte muren, toen kantoorruimtes nog werden ontworpen om zo weinig mogelijk afleiding te bieden, liggen duidelijk achter ons. Tegenwoordig bewijzen de reuzen in het bedrijfsleven, zoals Google, Red Bull en General Motors, dat onconventionele werkplekken juist een positief effect hebben op creativiteit en innovatie, en voor vrolijke, toegewijde en hardwerkende medewerkers zorgen. Deze visie geldt ook voor de bedrijfsruimtes waar werknemers van een welverdiende pauze kunnen genieten: werkgevers hebben ontdekt dat onorthodoxe, eigentijdse ‘breakout zones’ het geheim zijn van verhoogde productiviteit.
Voor het geval uw kantoor toe is aan flinke vernieuwing en optimale omstandigheden voor gemotiveerde medewerkers, volgen hier enkele aanbevelingen voor effectieve kantoorruimtes en voorzieningen.

Ontspanning: de lunchruimte of keuken
De meeste kantoren beschikken waarschijnlijk al over een ruimte waar medewerkers hun pauzes kunnen doorbrengen. Wat voor soort bedrijf u ook heeft, tijdens werkpauzes kunnen werknemers ontspannen en nieuwe energie op te doen. Traditioneel zal de ruimte die bestemd is voor pauzes voorzien zijn van een koelkast, een prikbord, een grote eettafel en een kleine keuken, en, in de meeste gevallen, van die o zo belangrijke koffiemachine. In de meeste kantoren is koffie de levensader van een energiek personeelsbestand. In onderzoeken is zelfs aangetoond dat de bedrijfsproductiviteit keldert als de koffie op is. Dus wat u ook doet, u kunt beter niet beknibbelen op een goede koffiemachine.

Op de werkvloer
Ruimte waar in alle rust en zonder afleiding hard gewerkt kan worden
In het moderne werken worden flexwerken en uitwisselbare werkplekken steeds gebruikelijker. Steeds meer werknemers grijpen deze ontwikkeling aan om te werken op de manier die zij wensen. Deze creatieve benadering van de inrichting van werkplekken maakt het makkelijker om ruimtes te creëren die vrij zijn van afleiding en volledig gericht zijn op productiviteit. Dergelijke 'stille werkruimtes' met minimale afleiding geven uw team de kans zich terug te trekken en dragen daarom bij aan optimale efficiëntie.

Bedrijfsvergaderingen: de vergaderruimte
De vergaderruimte is van alle tijden voor bedrijven, en is vaak ontworpen met een bepaalde strategie in het achterhoofd. Omdat de ruimte regelmatig wordt bezocht door gasten van buiten het kantoor, wilt u dat deze een weerspiegeling is van uw bedrijf. Vergaderingen duren vaak langer dan verwacht, dus om te beginnen is het raadzaam te zorgen voor comfortabele stoelen. Ook verdient het aanbeveling om een watercooler in de vergaderruimte te plaatsen, zodat er altijd water beschikbaar is om de vochtbalans op peil te houden. Met een watercooler investeert u in feite in een hogere productiviteit tijdens vergaderingen. Er zijn nog veel andere manieren om uw kantoor te optimaliseren voor het leveren van topprestaties, en vaak zijn het de kleine details die het grootste verschil maken. Het decoreren van ruimtes met kunst geeft persoonlijkheid aan uw kantoor, en op die manier wordt ook de creativiteit van uw medewerkers gestimuleerd. Het plaatsen van planten brengt leven in een kantooromgeving en zorgt meteen ook voor zuivering van de lucht. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt; het gaat er vooral om dat u de inrichting en voorzieningen kiest die geschikt zijn voor uw bedrijf. Als u een goede hydratatie van uw medewerkers centraal wilt stellen binnen uw bedrijf, bent u bij ons aan het juiste adres. Onze milieuvriendelijke koffieautomaten en watercoolers zorgen niet alleen voor tevreden medewerkers maar ook voor een gezonde vochtbalans. Bekijk nu ons volledige assortiment van voorzieningen om uw kantoor te optimaliseren.