Is koffie drinken gezond? Jazeker!

Is koffie drinken gezond? Jazeker!
Koffie

Is koffie drinken nou gezond voor je? Jazeker, in gezonde mate brengt koffie een aantal positieve effecten met zich mee. Wij noemen hier de 10 voordelen voor je gezondheid bij het drinken van koffie.

1 - Koffie is goed voor het geheugen! Bepaalde herinneringen blijven beter bewaard, zelfs 24 uur na het drinken van een kopje koffie of een mok thee.
Bron: John Hopkins universiteit

2 - Koffie verkleint de kans op een beroerte. Mensen die dagelijks zeker één kop koffie dronken hadden een twintig procent kleinere kans op een beroerte dan mensen die zelden koffie dronken.
Bron: American Heart Association

3 - Koffie lijkt kans op huidkanker te verkleinen. Hoe meer mensen er van dronken, hoe kleiner de kans op huidkanker werd. Datzelfde gold voor andere bronnen van cafeïne (chocolade, thee en cola).
Bron: AACR

4 - Dagelijks kopje koffie kan de kans op Alzheimer verkleinen. Recentelijk onderzoek wijst er op dat cafeïne reageert met een nog onbekende stof in koffie. En die reactie lijkt weer invloed te hebben op een andere stof die Alzheimer bestrijdt.
Bron: Universiteit van Zuid-Florida

5 - Koffiedrinkers worden doorgaans ouder dan niet-koffiedrinkers. Dit komt overigens niet door cafeïne, dus dit voordeel geldt ook voor mensen die caffeïnevrije koffie drinken.
Bron: NIH

6 - Koffiedrinkers zijn gemiddeld minder snel depressief.  Vrouwen die vier kopjes koffie per dag of meer dronken, zagen hun kans op een depressie zelfs met twintig procent dalen.
Bron: BBC

7 - De kans op prostaatkanker of borstkanker neemt af door koffie te drinken.
Bronnen: BBC & KI

8 - Koffie verkleint de kans op een hartziekte.
Bron: UMC Utrecht

9 - Kopje koffie of thee kan diabetes voorkomen. Uit de analyse blijkt dat mensen die per dag drie of vier kopjes koffie of thee drinken twintig procent minder kans hebben om type 2 diabetes te krijgen.
Bron: BBC

10 - Koffie is de perfecte manier om 's ochtends wakker te worden. Of gebruik het als opwekker later op de dag!