IJskoffie is hot

IJskoffie is hot! Yay or Na? join the debate!
Koffie

Laat doorwerken en weer vroeg beginnen kan zijn tol eisen, en velen van ons kunnen zich niet door de volgende werkdag heen worstelen zonder ten minste één kop koffie te drinken. Alleen al in de VS drinkt 54% van de mensen koffie, en 60% van hen zegt dat ze de verleidelijke geur van cafeïne nodig hebben om aan hun dag te kunnen beginnen.
Een warm brouwsel genoot daarbij lange tijd de voorkeur, maar het lijkt erop dat ijskoffie hard op weg is een stevige favoriet te worden, zowel in Groot-Brittannië als aan de andere kant van de oceaan. IJskoffie, een mix van cafeïne en een koele verfrissing – de ultieme drank voor alle gelegenheden?

De meningen zijn verdeeld, en in het bericht van vandaag duiken we in de redenen waarom het drinken van je ochtendkoffie met een laag ijsblokjes aanleiding is voor controverse.

De beangstigende statistieken
In een vorig bericht, waarin we bespraken hoe je hersenen verslaafd raken aan koffie, hebben we gezien dat het matigen van onze inname van cafeïne een positief effect kan hebben op de werkvloer. Het lijkt er nu op dat koude koffiedranken net zo populair beginnen te worden als het warme spul. Uit een onderzoek onder 1500 koffiedrinkers in de Verenigde Staten bleek dat 75% hun koffie nu afwisselend warm en koud drinkt.

In de loop der jaren is zowel door gezondheidswerkers als in de media gedebatteerd over het effect dat cafeïne op ons lichaam kan hebben. Gezien het recente nieuws van de BBC dat koffiedrinkers schonere aderen hebben, zouden misschien meer mensen de dag moeten beginnen met een kopje zwart goud.

Schakelen met de seizoenen
Je overgeven aan de geneugten van een kop koffie kan een geweldige manier zijn om de winterblues te verjagen en je op te warmen op de werkvloer, maar wat als de zomer aanbreekt? Zodra het warmer wordt, staan velen van ons weer voor het jaarlijkse dilemma of we wel of niet ons cafeïneshot in zullen ruilen voor een drankje dat meer verkoeling biedt. Een ijskoffie voldoet dan aan alle wensen, wat voor weer het ook is.
Of je er nu even tussenuit glipt voor een latte bij je lunch, of thuis een ijsmocha brouwt voor je naar je werk gaat, er zijn duizenden manieren om je te genieten van je koude bakje troost. En dat hoeft echt geen ingewikkelde aangelegenheid te zijn. Bonen malen, koffie brouwen, on the rocks en klaar!

Wat kost het om je hoofd koel te houden
Op een warme dag kan een ijskoude drank een welkome traktatie zijn, maar je betaalt wel een prijs voor je ijskoffie, en die prijs gaat gestaag omhoog. Terwijl je voor wat kleingeld al een warm drankje kan bemachtigen, is dat met een koude koffie een heel ander verhaal.

Engelse koffietentjes zijn aan boord van de ijskoffietrein gesprongen, en volgen het voorbeeld van de Amerikaanse ketens. Naarmate ijskoffie in populariteit groeit, stijgt de prijs ook. Bovendien kost het serveren van ijskoffie meer, van de plastic beker waarin deze wordt geschonken tot aan het rietje waarmee we het drinken. En dus moeten we er ook meer voor betalen.

Waar sta jij in het grote ijskoffiedebat?
Als je voorkeur uitgaat naar gloeiendhete koffie, investeer dan in een van Eden Springs’ milieuvriendelijke koffiemachines voor kantoor. Dan zijn jij en je team gedurende de hele werkdag verzekerd van een welverdiende opkikker.