Gezonde snacks om te eten tijdens je werk

Probeer onze tips voor gezonde snacks op het werk eens uit

Wanneer halverwege de ochtend de hongerklop toeslaat, of wanneer je in de middag last krijgt van een middagdip, pak je dan een gezond tussendoortje om jezelf op te peppen en je maag te vullen? Of grijp je naar zoete snacks en drankjes voor die snelle suikerkick die alweer snel omslaat in een nieuwe energiedip? Verstandig snoepen op het werk geeft je niet alleen nieuwe blijvende energie, maar zorgt ook voor een betere concentratie en focus. Bovendien past een gezonde snack bij een gezonde levensstijl. Probeer onze tips voor gezonde snacks op het werk eens uit. Ze geven je niet alleen nieuwe energie en een goed humeur, maar zijn nog lekker ook!  

1. Een handvol amandelen
Amandelen zitten boordevol voedingsstoffen. Ze zijn niet alleen een geweldige bron van vitaminen, maar ook een bron van gezonde vetten. Ze bevatten wel negen essentiële voedingsstoffen en zijn rijk aan Vitamine E. Vergeleken met andere noten, bevatten amandelen de meeste eiwitten en vezels van allemaal. Gelukkig smaken ze nog goed ook! 

2. Humus met rauwe dipgroenten
De bescheiden kikkererwt, het hoofdingrediënt van de traditionele humus, is alles behalve bescheiden als het aankomt op voedingskwaliteiten! Kikkererwten zijn een enorme bron van calcium, ijzer, eiwitten en vezels die voorkomen dat bloedsuikerspiegels te snel stijgen. Gecombineerd met verschillende rauwe dipgroenten wordt dit tussendoortje alleen maar gezonder en lekkerder. 

3. Yoghurt
Hoewel veel yoghurt in de supermarkt tegenwoordig helaas vol zit met suikers, is gewone ongezoete yoghurt een goede optie voor een middagsnack. Gewone yoghurt bevat goede bacteriën en probiotica die goed zijn voor de gezondheid en een gezonde spijsvertering. Gewone yoghurt bevat ook eiwitten, calcium, vitaminen, kalium en magnesium. Wat wil je nog meer?

4. Appels en pindakaas 
Het klinkt misschien als een vreemde combinatie maar probeer het eens uit - het is heerlijk. De koolhydraten en vezels in appels zorgen voor een stabiele energieafgifte, terwijl pindakaas gezonde enkelvoudige onverzadigde vetten en eiwitten levert waarmee pieken in de bloedsuikerspiegel onder controle blijven. Ongezoete pindakaas is natuurlijk het gezondst. Probeer eens de prijswinnende pindakaas van Whole Earth. Jammie! 

5. Een handvol gemengde zaden
Pompoenpitten stimuleren de werking van de hersenen, bevatten veel gezonde onverzadigde vetten en zijn een geweldige bron van omega-3-vetzuren. Deze pitten zijn dan ook een goed alternatief voor mensen die niet vaak vette vis eten. Daarnaast bevatten ze magnesium en zink, die goed zijn voor respectievelijk het hart en het immuunsysteem. Lijnzaad is een goede aanvulling op je vezelinname. Bovendien is het rijk aan omega-3-vetzuren. Recente onderzoeken wijzen uit dat het eten van deze wonderzaden kunnen helpen bij het onder controle houden van de bloeddruk. Zonnebloempitten zijn niet duur maar wel rijk aan gezonde vetten en mineralen zoals magnesium, koper en mangaan. Daarnaast bevatten zonnebloempitten veel natuurlijke vitaminen E; een krachtige antioxidant.  

6. Een gezonde energiereep
We proberen je er echt niet van te overtuigen dat je nu elke energiereep moet kopen die kunt vinden. Net als met yoghurt kun je de gezonde voordelen wegstrepen tegen de toegevoegde hoeveelheid suiker. Maar als je goed oplet zijn er tegenwoordig repen te koop die niet alleen lekker zijn, maar die je ook zonder schuldgevoel kunt eten. Ga eens op zoek naar ‘Nakd Bars’, te koop in de meeste supermarkten. Deze heerlijke repen, die bestaan enkel uit onbewerkte vruchten en noten, zijn heel gezond en passen in de schijf van vijf! Bezoek de website: http://www.nakd.nl/

7. Chocolade
Nee, het is geen fabeltje! Als je pure chocolade met mate eet kan het heel gezond zijn. Chocolade is namelijk een krachtige antioxidant, barstensvol goede mineralen, zoals ijzer, zink en selenium. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van cacao (neem chocolade met minimaal 70% cacaobestanddelen om er voordeel van te hebben) de hoeveelheid aan ‘slecht’ cholesterol in je bloed verlaagt, terwijl het die van goed cholesterol verhoogt. Dit betekent dat je door het eten van chocolade het risico op hart- en vaatziekten zou kunnen verminderen. Chocolade is ook goed voor je hersenen (het wordt steeds mooier). Chocolade bevat namelijk flavanolen die in verband worden gebracht met het verminderen van het geheugenverlies bij ouderen. Van pure chocolade wordt ook gedacht dat het geluks- en genotgevoelens stimuleert. Trakteer jezelf eens op een paar stukjes! Als het je allemaal erg onwaarschijnlijk lijkt en je ons niet gelooft, moet je het volgende artikel maar eens lezen... http://www.knack.be/nieuws/gezondheid/10-redenen-waarom-chocolade-zo-goed-voor-u-is/article-normal-579251.html