EDEN SPRINGS KOOPT 100% HERNIEUWBARE ENERGIE IN

CSR

22 mei 2017 - Eden Springs koopt nu voor al zijn 17 locaties in Europa energie in uit hernieuwbare bronnen, waaronder wind- en zonne-energie. 

Als toonaangevend Europees leverancier van waterkoelers en koffieoplossingen voor op kantoor heeft Eden Springs meerdere vergaande klimaatdoelen gesteld en bereikt. Sinds 2010 levert Eden CarbonNeutral®-oplossingen voor water en koffie aan zijn klanten in negen landen. In het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland is Eden tevens een gecertificeerd CarbonNeutral®-bedrijf.

Nu zet Eden Springs de volgende stap om zijn emissies als bedrijf te verlagen: de inkoop van 100% hernieuwbare energie ter dekking van de elektriciteitsconsumptie van al zijn Europese locaties, en het behalen van de certificering CarbonNeutral®-elektriciteitsgebruik.

In 2016 kocht Eden meer dan 8.500 MWh hernieuwbare energie in, wat gelijk staat aan de hoeveelheid stroom die in Duitsland per jaar aan 2.442 gemiddelde huishoudens wordt geleverd. 

"Door 100% hernieuwbare energie in te kopen op al onze locaties in Europa laten we onze inzet voor klimaatactie opnieuw zien," licht Catherine Stidwell, Marketing & Communications Director van Eden Springs, toe. "Onze medewerkers kunnen er trots op zijn dat hun computers, de verlichting boven hun hoofd en natuurlijk hun waterkoelers allemaal draaien op emissievrije elektriciteit die wordt geproduceerd door centrales voor zonne-, wind- en waterkrachtenergie in de buurt van onze kantoren in Europa."

Natural Capital Partners, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor een positieve milieu-impact, beoordeelde samen met evaluatiepartner Quantis het energieverbruik van alle Europese locaties van Eden Springs. Vervolgens kocht Eden Springs volgens de best practice-richtlijnen van het CarbonNeutral-protocol, de internationale standaard voor CO2-neutrale programma's, voor elk kantoor dezelfde hoeveelheid hernieuwbare energie in, door de aankoop van garanties van oorsprong (GO's) in heel Europa en garanties van oorsprong voor energie uit hernieuwbare energiebronnen (groene GO's) in het VK.

De elektriciteit wordt gevolgd vanaf de plek waar zij wordt opgewekt tot de plek waar zij wordt verbruikt. GO's en groene GO’s zijn dus de bevestiging dat de kantoren van Eden Springs uitsluitend de hernieuwbare elektriciteit gebruiken die wordt opgewekt bij speciaal geselecteerde producenten in de regio. Eden Springs was een van de eerste bedrijven die hernieuwbare energie uit het Verenigd Koninkrijk inkochten via ontbundelde groene GO's van kleinschalige zonne- en windparken. 

"Wij zijn heel blij dat we met bedrijven zoals Eden Springs kunnen werken. Zij zetten zich echt in om hun emissies te verlagen," zegt Oliver Crouch, Chief Product Officer van Natural Capital Partners. "Door met succes hun elektriciteitsverbruik te meten en bijpassende projecten voor hernieuwbare energie te selecteren, ondersteunt Eden Springs de overgang naar een CO2-luw stroomnet en zet het bedrijf de standaard voor andere ondernemingen om dat ook te doen."

Kijk voor meer informatie over Eden Springs en zijn MVO-activiteiten op https://www.edensprings.com/company/corporate-social-responsibility.

Kijk voor meer informatie over oplossingen voor een duurzaam milieu en CarbonNeutral®-certificering op www.naturalcapitalpartners.com en www.quantis-intl.com.