De liefde tussen koffie en werk

Koffie
@work

De sterke band tussen koffie en werk is een fundamenteel onderdeel van onze moderne samenleving en vormt de eigenlijke kern van het arbeidsleven van vandaag. Medewerkers die op zoek zijn naar wat smakelijks om hun werkdag compleet te maken, hebben de voordelen van een goede kop koffie ontdekt en vertonen maar weinig tekenen dat ze willen stoppen met hun koffieconsumptie.
We weten dat koffie en werk een eeuwigdurende liefdesgeschiedenis vormen – maar wat is hun oorspronkelijke geschiedenis en wat maakt deze liefde eigenlijk zo groot?

Prestatiekracht
Koffie heeft bewezen een direct en duidelijk effect te hebben op de prestatie van de werknemers, zodat een dagelijkse dosis cafeïne een grote invloed heeft op de prestaties van de gehele werkplek. Cafeïne geeft de werknemers de belangrijke energie die vereist is om effectief en productief te functioneren onder hoge werkdruk. De cafeïne wordt al in een paar minuten opgenomen in het bloed en resulteert in energie die verscheidene uren kan aanhouden.
De golf van energie die naar ons centraal zenuwstelsel gaat door een vroege kop koffie in de ochtend houdt ons wakker en fit en zorgt voor een geest die openstaat voor logisch denken en het vermogen om te presteren op de werkplek. Maar niet alleen dat, koffie kan ook de pijn en het zeer verzachten die vaak verbonden zijn met kantoorwerk: nek, schouders, onderarmen en polsen. Koffie houdt het personeel de hele dag fit en in vorm.

Koffiecultuur
Vandaag is de koffiepauze zowel een vanzelfsprekend als belangrijk deel van de werkdag van de werknemers. Een koffiepauze biedt mensen een kans om te gaan met hun collega’s en zowel de vochtbalans als de mentale energie aan te vullen. Deze regelmatige koffiepauzes verzekeren dat de werknemers zich fit en gestimuleerd houden tijdens dagen die prestaties eisen.

Gezondheidsvoordelen
Naast de grote professionele en sociale voordelen van koffie op de werkplek, heeft de relatie tussen koffie en werk ook aangetoond grote gezondheidsvoordelen op te leveren. Als u vier of meer koppen koffie per dag drinkt, kunt u het risico te worden getroffen door diabetes met wel 50% reduceren. 
In een meer alledaagse betekenis draagt cafeïne bij aan meer tevredenheid. De cafeïne stuurt vetzuren naar het bloed die worden geabsorbeerd en omgezet in energie die de vermoeidheid reduceert die vaak ontstaat in de loop van de werkdag. Alleen al door het ruiken van een zwakke geur van koffie kan het risico van stress die wordt veroorzaakt door slaapproblemen worden gereduceerd – cafeïne is krachtig!

De relatie tussen koffie en werk is gemaakt voor de eeuwigheid en geeft werknemers over de hele wereld energie met voordelen voor de lange termijn – het is niet moeilijk te begrijpen waarom deze relatie niet dient te worden verbroken. Als u er klaar voor bent uw collega’s de koffiemachine van hun dromen te geven, dan staat Eden Springs tot uw dienst. We bieden werkplekken koffieoplossingen aan die de kracht hebben de productiviteit van uw bedrijf te maximaliseren – en uw werknemers de hele dag fit te houden!