Baanbrekende uitvinding

Baanbrekende uitvinding van plantbare koffiebekers
Koffie

Deze maand vindt zowel World Water Day als Earth Hour plaats. Er is dus geen beter moment om na te denken over wat we kunnen doen voor het behoud van onze planeet. Ondanks de toename van het aantal mensen dat recyclet, blijft de hoeveelheid afval die op vuilstortplaatsen terecht komt een ernstig probleem, en wegwerpkoffiebekers vormen een grote boosdoener.

Koffiebekers: de wegwerpwildernis
Helaas houdt ons voortdurende verlangen naar het dagelijkse cafeïneshot in dat de verwijdering van koffiebekers een groot probleem blijft. In Groot-Brittannië worden jaarlijks meer dan 2,5 miljard koffiebekers weggegooid. Een groot deel daarvan wordt niet gerecycled, wat resulteert in 25.000 ton afval. Amerikaanse koffiedrinkers dragen met het alarmerende aantal van 145 miljard weggegooide bekers per jaar ook stevig bij aan deze vervuiling. Dit is een groot probleem dat zeker moet worden aangepakt. Hoewel veel koffiebekers tegenwoordig van recyclebare materialen worden gemaakt, wordt een groot deel daarvan nog steeds op onjuiste wijze verwijderd en gewoon in de prullenbak bij het restafval gegooid. De Britse consumentengroep Which? heeft erop gewezen dat het vermengen van materialen (zoals plastic en papier) bij de productie van koffiebekers ook een belangrijke oorzaak is van dit afvalprobleem, omdat de bekers daardoor moeilijk recyclebaar zijn. Starbucks, ’s werelds grootste koffieketen, is verantwoordelijk voor het wereldwijd verspreiden van het onvoorstelbare aantal van vier miljard wegwerpbekers. In 2014 kreeg het bedrijf te maken met controle van hun recyclingaanpak, en gaf het toe dat hun missie om meer klanten hun eigen herbruikbare bekers te laten gebruiken, had gefaald.

Plantbare koffiebekers
De milieuvriendelijke onderneming Reduce, Reuse, Grow, gevestigd in Californië, is met een unieke oplossing gekomen voor het afvalprobleem met het ontwerp van ’s werelds eerste plantbare koffiebeker. Deze nieuwe vondst is bedoeld om de grote hoeveelheid afval die elk jaar door wegwerpkoffiebekers wordt veroorzaakt te bestrijden. Niet alleen is de nieuwe bio-beker biologisch afbreekbaar, maar in de wanden van de bekers zijn zaden verwerkt, waardoor deze na gebruik kan worden geplant. De zaden zijn altijd inheems aan het gebied waar de koffiebeker wordt gebruikt, en elke kop bevat ten minste een zaad voor een boom. De hoop is dat kale gebieden van het land op die manier opnieuw begroeid raken. Hoewel het planten van de koffiebekers het belangrijkste doel is van het initiatief, is de beker in minder dan tweehonderd dagen volledig biologisch afbreekbaar, zelfs wanneer deze bij het restafval terecht komt. En het bedrijf moedigt niet alleen de klanten aan om de bekers zelf te planten, maar is ook bereid om het tuinierwerk voor hen te doen!

Doet jouw bedrijf er alles aan om onze planeet te helpen?
Voor al diegenen onder ons die ’s ochtends op weg naar het werk koffie kopen en deze op de werkplek opdrinken, zijn koffiemachines een geweldige manier om onnodige vervuiling tegen te gaan. Je medewerkers kunnen genieten van talloze kopjes zwart goud zonder zich zorgen te maken over de schade die ze mogelijk toebrengen aan onze planeet. Watercoolers zijn een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je medewerkers minder plastic flesjes aanschaffen. Het aanmoedigen van je medewerkers om op een slimme manier met het milieu om te gaan is bovendien kosteneffectief en een positieve verbetering van je bedrijf. Kom meer te weten over hoe je bedrijf zijn steentje kan bijdragen en bekijk het brede aanbod van Eden Springs’ milieuvriendelijke koffiemachines en watercoolers.