5 tips om voldoende water te drinken in de zomer

Eten en drinken
Water

We denken er maar af en toe aan om de juiste hoeveelheid water te drinken op ons werk. Met de zomerhitte is het extra belangrijk om te blijven drinken, omdat ons lichaam door het zweten meer water nodig heeft. Een goede algemene regel is om tussen de 1,5 en 2 liter water per dag te drinken.

Heb je moeite met concentratie op het werk? Dit kan heel goed komen doordat je vergeten bent om voldoende water te drinken. Hierbij geven we je vijf simpele ideeën hoe je kunt onthouden om water te drinken:

  • Maak water aantrekkelijker

Verander jouw dagelijkse glas water in een verfrissend pleziertje door er het sap van een sinaasappel in uit te persen. Zo ontvangt je lichaam tegelijkertijd een goede dosis vitamine C. Een paar gekneusde verse muntblaadjes zijn ook erg lekker in een glas water.

  • Geef smaak aan jouw waterervaring

Er is niets dat de dorst beter lest dan een glas water met ijs. Waarom zou je je glas niet wat interessanter maken met ijsblokjes met smaken? Aardbei, bosbes, framboos of zelfs kiwi zijn allemaal goede opties.

  • Download een app op je computer of telefoon

Water drinken helpt je beter concentreren. Er bestaan apps voor smartphones en computers, die je eraan herinneren om water te drinken en je helpen bijhouden hoeveel je drinkt.

  • Gebruik een goede waterfles

Plaats je eigen doelen op de fles met een watervaste marker volgens een schema. Je kunt je bijvoorbeeld voornemen om voor 10 uur ’s ochtends een kwart van de fles te hebben gedronken. Op deze manier controleer je hoeveel water je per dag drinkt.

  • Eet water!

Moeite met het drinken van de aanbevolen hoeveelheid water? Profiteer dan van het eten dat je aan je benodigde hoeveelheid water kan helpen, zoals komkommer, sla en watermeloen.