5 Tips om deze zomer voldoende water te drinken op kantoor

Heb je moeite om geconcentreerd te blijven op je werk deze zomer?
Water
@work

Dan zou het goed kunnen dat je gewoon niet genoeg water drinkt! We hebben vijf eenvoudige tips om je vochtgehalte deze zomer op peil te houden:

1. Geef je water net dat beetje extra’s

Maak van je normale glas water een verfrissende verrassing door een paar druppels versgeperst sinaasappelsap toe te voegen. Voor je lichaam is dit gelijk een rijke bron van vitamine C. Je kunt daarnaast ook wat gestampte muntblaadjes toevoegen.

2. Voeg ijsklontjes met een smaakje toe

Niets is zo dorstlessend als een glas water met ijsklontjes. Dus waarom niet variëren met ijsklontjes met een smaakje? Aardbei, bosbessen en kiwi zijn bijvoorbeeld een goede optie. 

3. Download een app

Door water te drinken blijf je scherp en gefocust op het werk waar je mee bezig bent. Een app als Daily Water houdt bij hoeveel je drinkt en geeft aan wanneer je weer water moet drinken.

4. Neem je eigen fles water mee

Markeer met een stift jouw tijdsdoelstellingen op je fles water. Bijvoorbeeld om voor 10 uur ’s ochtends een kwart van de fles te hebben leeg gedronken. Dit is een goede manier om inzicht te krijgen in hoeveel liter water je per dag drinkt. 

5. ‘Eet’ je water

Vind je het moeilijk om elke dag genoeg water te drinken? Denk dan ook eens aan eten waar veel water in zit, zoals komkommer en ijsbergsla.