Drinkwater op scholen

Ook Eden vindt educatie en drinkwater voor kinderen belangrijk. Wij hebben speciale aanbiedingen voor o.a. onderwijsen kinderdagverblijven.
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Waarom drinkwater op school?

Frisdrank bevat veel suiker en dus veel calorieën. Het drinken van veel frisdrank vergroot de kans op overgewicht en diabetes type 2. Bovendien zijn de zuren in frisdrank slecht voor het gebit. Vanwege de kans op overgewicht en diabetes type 2 geldt het advies zo min mogelijk frisdrank te drinken. Frisdrank staat dan ook niet in de Schijf van Vijf. Ook light-frisdrank staat niet in de Schijf van Vijf vanwege de zuren die het gebit aantasten. In plaats van frisdrank kun je water, thee en koffie zonder suiker drinken. Maak water drinken eenvoudig voor u en de kinderen met een tappunt van Eden.

Belang van water

Het lichaam verliest via normale lichaamsfuncties voortdurend water, wel 2,5 tot 3 liter per dag. Om het lichaam gezond te houden, moet dit vochtverlies aangevuld worden. Vreemd genoeg treedt een dorstgevoel vaak pas op als er al een vochttekort in het lichaam aan het ontstaan is. Om die reden is het belangrijk om regelmatig water te drinken, en niet te wachten tot u dorst hebt. Tegen de tijd dat u dorst begint te krijgen, is er in het lichaam al een vochttekort ontstaan van 0,8% tot 2% van het lichaamsgewicht. Hier volgen enkele van de vele belangrijke functies van water voor het lichaam.

Zorg voor een goede vochtbalans met een verfrissend glas water. Een gezond menselijk lichaam bestaat voor meer dan twee derde uit water. Water houdt de gewrichten soepel, bevochtigt de ogen, draagt bij aan een goede spijsvertering, zorgt voor de afvoer van afval- en gifstoffen en houdt de huid gezond. Enkele van de eerste tekenen van uitdroging zijn: dorst en licht gevoel in het hoofd, een droge mond, vermoeidheid en minder vaak plassen.

Het is maar al te goed bekend hoe gevaarlijk en levensbedreigend ernstige uitdroging kan zijn, maar wat zijn de effecten van milde uitdroging? Volgens wetenschappers is het dorstgevoel dat we allemaal kennen vaak een eerste indicatie van uitdroging. In een recent onderzoek werd bovendien geconcludeerd dat zelfs lichte uitdroging al van invloed kan zijn op onze stemming en ons concentratievermogen. Dorst, vermoeidheid en prikkelbaarheid zijn subtiele waarschuwingen dat ons lichaam vocht nodig heeft om het evenwicht te herstellen. Door op tijd te drinken, kunnen we voorkomen dat andere symptomen tot ontwikkeling komen, zoals hoofdpijn en duizeligheid.

Een goed vochtgehalte werkt bevorderend voor je concentratie. Dit doe je het beste met gewoon kraanwater of mineraalwater. Juist geen cola of andere suikerhoudende dranken drinken, want dan is de werking averechts.

Combinatie met een koffiemachine?

Eden biedt full service oplossingen. Heeft u behoefte aan een totaal oplossing voor water en koffie? Wilt u besparen en onbezorgd genieten van heerlijke koffie en een fris glas water?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.