Water is één van de meest kostbare natuurlijke bronnen op aarde. Water en milieu moeten daarom ook goed worden beschermd. Wij onderzoeken regelmatig de impact die onze bedrijfsvoering op het milieu heeft. Eden water voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitscriteria en de drinkwaterrichtlijnen van de World Health Organization (WHO).

Ons water is milieuvriendelijk: het wordt bij de bron gewonnen en gebotteld met een minimale impact op het milieu. Daarnaast worden onze flessen hergebruikt en gerecycled. Eden heeft een logistiek systeem ontwikkeld voor efficiënte waterleveringen. Dat is gunstig voor onze klanten en het milieu.

We hebben de ambitie om ons werk altijd beter te doen, op een duurzame manier. Eden streeft ernaar om een 100 procent CO2 vrij bedrijf te worden. Wij steunen liefdadigheidsprojecten die de wereld er beter uit laten zien. Dichtbij huis, maar ook over de grenzen.

 

Carbon Neutral®

Sinds 2007 neemt Eden Springs deel aan een milieuprogramma met als doel om de koolstofdioxide (CO2) uitstoot te verminderen. In 2010 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met de Carbon Neutral Company® met als doel om het eerste milieuvriendelijke drinkwatermerk in Europa te worden. We zijn nu een marktleider in de waterkoelerindustrie en streven ernaar om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen.

Meer informatie over Carbon Neutral

Wecycle

Eden Springs laat haar elektronisch afval (zogenoemde ‘e-waste’) inzamelen en recyclen door de Nederlandse non-profitorganisatie Wecycle. Wecycle is de uitvoeringsorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt. De stichting werkt in opdracht van elektronicaproducenten en -importeurs die de wettelijke verantwoordelijkheid hebben (volgens de Europese WEEErichtlijn) om afgedankte elektronische apparaten en energiezuinige verlichting verantwoord te laten inzamelen en recyclen.

Every Drop Counts

Sinds 2011 steunt Eden Springs watergerelateerde projecten in ontwikkelingslanden. We werken samen met non-profit ontwikkelingsorganisatie People Help People - One World en de Carbon Neutral Company® om mensen in Centraal Afrika aan schoon en fris drinkwater te helpen en daarmee het welzijn en de ontwikkeling van deze gemeenschappen te verbeteren.