Eden stelt strenge eisen aan de botteling van het water. Dagelijks worden watermonsters genomen en getest en wekelijks worden testen uitgevoerd door een extern laboratorium. NSF International voert daarnaast jaarlijks een audit uit bij onze bottelaar volgens de richtlijnen van de Watercoolers Europe organisatie, om het hoogst mogelijke niveau in hygiëne, kwaliteit en de vereiste certificering van vakbekwame medewerkers te waarborgen.

 

Efficiënt transport - dankzij ‘routing’ 

Eden Springs gebruikt een doordacht en dynamisch planningssysteem voor het transport van ons water. Dit wordt regelmatig bijgewerkt en maakt zodoende zeer efficiënte leverplannen mogelijk. Met deze speciale routingprocedure zijn we in staat afstanden en rijtijden te optimaliseren en de effecten van de leverservice op het milieu tot een minimum te beperken. Zo creëren we een kringloop: de lege waterflessen worden op dezelfde efficiënte wijze bij u opgehaald en terug naar de bottellocatie gebracht. Daar worden ze gereinigd in hete loog (70 °C). Daarna worden de flessen nogmaals bij 40 tot 45 °C gedesinfecteerd en vervolgens grondig gespoeld.

 

Heerlijk fris

Wij werken consequent volgens het principe ‘First Expired - First Out’, zodat u als klant altijd het meest verse product krijgt. Water dat als eerste is gebotteld, wordt ook als eerste aan u geleverd. Voor uw gemak is de minimale houdbaarheidsdatum van het water overigens goed leesbaar op de zijkant van de dop gedrukt. Elke fles is bij het mondstuk van een beschermend zegel voorzien. Wij raden aan dit zegel pas direct vóór het plaatsen van de fles in de waterkoeler te verwijderen.

 

Topkwaliteit!

In de ‘Mineraal- en tafelwaterverordening (MTVO)’ is precies vastgelegd aan welke eisen water moet voldoen, wat op het etiket moet staan of hoe het verpakt moet zijn. De erkenning op grond van deze verordening wordt in meer dan 400 specifieke onderzoeken getoetst. De modernste botteltechnologieën garanderen een constante kwaliteit en absolute zuiverheid, zodat steeds nauwgezet aan de wettelijke voorschriften wordt voldaan. Naleving van de strengste productieen hygiënenormen staat hierbij voorop. Het bronwater komt direct in een ondergronds en streng gecontroleerd leidingstelsel terecht en heeft geen contact met de buitenlucht. De kwaliteit van het water wordt bovendien van de bron tot het bottelen voortdurend gecontroleerd.

 

Geavanceerde techniek voor meer hygiëne

Niet alleen ons bronwater, maar ook onze waterkoelers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en garanderen een compromisloze hygiëne. De interne tapkraantjes zorgen voor een zo groot mogelijke afstand tussen hand en waterpunt, zodat direct contact wordt vermeden. De vervangbare watertrails bieden een gesloten systeem van de waterfles tot de tapkraantjes. De vervanging van deze watervoerende onderdelen garandeert een hoogwaardige kwaliteit. De uitneembare druppelvangers kunnen in de vaatwasser worden gereinigd. Wij raden aan dit wekelijks te doen en hiervoor het zuinige of ECO-programma te gebruiken. De buitenkant van de waterkoeler is dankzij de vuilafstotende oppervlakken gemakkelijk schoon te maken. Een uitzonderlijke service.

Een servicecontract maakt deel uit van uw koop- of huurcontract. Reiniging vindt 2 tot 4 keer per jaar plaats, afhankelijk van de wensen van de klant en het contract. Onze speciaal getrainde en professionele medewerkers vervangen niet alleen de watervoerende delen bij alle modellen met een watertrailsysteem, maar voeren ook een technische controle uit en reinigen de buitenkant van de waterkoeler. Alle verleende diensten worden aansluitend door onze medewerkers doorgegeven en in ons interne IT-systeem gedocumenteerd. Wat ook mooi is: op de waterkoeler wordt na elke reiniging een onderhoudslog met daarop de servicedatum aangebracht. Dit is erg handig en zorgt bovendien voor transparantie.