Als leider in de watersector nemen we onze rol zeer serieus. Wij verbeteren continu onze productie- en controleprocessen en zijn aangesloten bij en gecertifeerd door onder andere de volgende (inter)nationale instanties:

 

Associatie Water Coolers Nederland (AWCN)

De AWCN is de koepelorganisatie voor de waterkoelerindustrie in Nederland. Zij stimuleert haar leden te streven naar het hoogste niveau in kwaliteit, veiligheid, hygiëne en beleidsethiek.

 

Watercoolers Europe (We)

We zijn lid van WE - Watercoolers Europe, voorheen de European Bottled Watercooler Assocation (EBWA), een toonaangevende vereniging voor de Europese waterkoeler industrie. Zij zorgen voor de hoogste normen van kwaliteit in zowel producten en diensten in één van de best gereguleerde dienstensectoren in Europa.

 

ISO 9001

Ons managementsysteem is ISO 9001-gecertificeerd. Jaarlijks worden onze processen geauditeerd door DEKRA. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.

 

Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP)

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.

 

Kiwa

Jaarlijks auditeert Kiwa ons logistieke proces en onder andere onze procedures op het gebied van hygiëne volgens de richtlijnen van de AWCN. Het certificaat dat wij jaarlijks ontvangen, bewijst dat wij voldoen aan deze richtlijnen en ondersteunt ons continue streven naar verbetering.

 

Carbon Neutral

Sinds 2007 neemt Eden Springs deel aan een milieuprogramma met als doel om de koolstofdioxide (CO2 ) uitstoot te verminderen. In 2010 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met de Carbon Neutral Company® met als doel om het eerste milieuvriendelijke drinkwatermerk in Europa te worden. We zijn nu een marktleider in de waterkoelerindustrie en streven ernaar om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen.

 

Wecycle

Eden Springs laat haar elektronisch afval (zogenoemde ‘e-waste’) inzamelen en recyclen door de Nederlandse non-profitorganisatie Wecycle. Wecycle is de uitvoeringsorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt. De stichting werkt in opdracht van elektronicaproducenten en -importeurs die de wettelijke verantwoordelijkheid hebben (volgens de Europese WEEErichtlijn) om afgedankte elektronische apparaten en energiezuinige verlichting verantwoord te laten inzamelen en recyclen.