Bescherm ons milieu en gooi niet zomaar plastic weg!

CSR

Wij zijn ons er steeds meer van bewust dat plastic afval een rampzalige uitwerking heeft op ons milieu. Verontreiniging door plastic is een probleem dat in omvang vergelijkbaar is met de opwarming van de aarde. Het juist weggooien van plastic afval is een belangrijke opgave voor ons allen. Door onze gewoonten te veranderen kunnen wij een bijdrage leveren aan het terugdringen van de hoeveelheden plastic afval en een poging ondernemen om minder afval te produceren.

Wereldwijd worden er meer dan één miljoen PET-flessen per minuut verkocht (oftewel 20.000 per seconde). In 2016 werden er 480 miljard PET-flessen verkocht. Wist u dat het 500 jaar duurt voordat een plastic fles die in het milieu is terechtgekomen is afgebroken (vergaan tot stof)?

Wat kunt u of uw bedrijf doen om de negatieve uitwerking van plastic op het milieu beperken?
Om te beginnen kunt u minder levensmiddelen en water kopen in wegwerpverpakkingen. Kies voor milieuvriendelijke of herbruikbare verpakkingen als u voor uw bedrijf levensmiddelen koopt, of privé voor uw eigen huishouden. Als u water in PET-flessen koopt, verander uw gewoonten en gebruik leidingwaterkoelers of bronwaterkoelers voor meermalig gebruik.

Gedurende de hele levensduur bespaart één Eden-fles een hoeveelheid plastic die nodig is voor de productie van 1.000 PET-flessen van 1 liter.

Schoon water, schone lucht, schone grond
Dit motto is bepalend voor onze bedrijfsactiviteiten. Wij zijn betrokken bij milieukwesties omdat wij de natuur willen beschermen en grondstoffen op een verantwoorde wijze willen gebruiken. Eden moedigt een beperkt gebruik van plastic aan en houdt zich bezig met activiteiten die onze impact op het milieu verminderen.

Flessen die lang meegaan
Wij gebruiken onze flessen 50 keer voordat we ze aanbieden voor recycling om het gebruik van plastic tot het uiterste te beperken.

Eden-flessen van 18,9 liter besparen ruim 1.000 wegwerpflessen van 1 liter.

Optimalisering van bestelroutes en -frequentie
Wij beperken het transport tot een minimum door de bestelroutes en -frequentie voor al onze wagens te optimaliseren. Dit verzekert de kortste bestelroutes en rittijden.

Andere milieuvriendelijke toepassingen:

  • Biologisch afbreekbare en recycleerbare bekers beperken het gebruik van de traditionele plastic bekers. Binnen afzienbare tijd zullen er volledig biologisch afbreekbare bekers op de markt verschijnen.
  • Leidingwaterkoelers die voorzien zijn van innovatieve en recycleerbare filters.
  • Waterkoelers met Energy Star-certificaten die 50% minder energieverbruik garanderen.