Alle waterkoelers worden door Eden kosteloos bij u geleverd.

Installeren leidingwaterkoelers

De installatie van leidingwaterkoelers zijn iets complexer dan de waterkoeler met flessen. De waterkoeler dient aangesloten te worden op uw bestaande waterleiding. Het is verstandig om dit altijd door een vakkundige installateur te laten uitvoeren. Bij Eden kunt u rekenen op een ervaren installateur. Binnen no-time geniet u van een heerlijk gekoeld glas met water.

Voorafgaand aan de installatie dient u zelf zorg te dragen voor een wasmachinekraan aansluiting inclusief terugstroombeveiliging. Ook moet in de nabijheid (maximaal 1,5 m) van de waterkoeler een geaard stopcontact aanwezig zijn. 

Installeren waterkoeler met flessen

Het installeren van de waterfles op de waterkoeler is zeer eenvoudig. Plaats uw waterkoeler op de door u gewenste locatie en sluit de waterkoeler aan door de stekker in het stopcontact te plaatsen. Trek het lipje van het dropje van de waterfles en zet deze vervolgens op zijn kop op de waterkoeler. Wacht even tot het reservoir zich gevuld heeft, laat het een half uur staan en dan is het water gekoeld. Zorg ervoor dat uw waterkoeler altijd de ruimte heeft om warme kwijt te kunnen. Dit houdt in dat u de waterkoeler het beste in een vrije omgeving kun plaatsen. Plaats de waterkoeler niet in de nabijheid van een warmtebron of in de zon.